Zlati kotički

Zlata mreža je zasnovala koncept Zlatih kotičkov, ki rastejo na različnih lokacijah v Mercator centrih po Sloveniji. 

V Zlatih kotičkih se srečujejo prijatelji, ki se radi izobražujejo, zabavajo in družijo.

Vsakdo je dobrodošel, iz Zlatih kotičkov pa odhajamo z nasmehom na obrazu!

V številnih Mercatorjevih centrih po vsej Sloveniji urejamo Zlate kotičke, kjer se dogaja marsikaj: ustvarjalne in medgeneracijske delavnice, likovne delavnice, učenje ročnih del, fotografiranje in igranje glasbenih inštrumentov. Kadar v Zlatem kotičku kuhamo prijetno zadiši po domačih dobrotah, ob spoznavanju zeliščarstva in zdravilnih rož obujamo starodavno znanje. Stilske preobrazbe postrežejo z obilico smeha in zabave. Ščepec resnosti in pozornosti namenimo pravnemu svetovanju, strokovnim predavanjem in zdravstvenim meritvam. Predstavitev proizvodov, ki nam lajšajo vsakdan postreže z možnostjo, da zase izberemo dobre izdelke po ugodnih cenah. Za vse, ki vas veseli brskanje po spletu ali se tega želite naučiti, je v vsakem Zlatem kotičku na voljo računalnik. Poleg knjig, dnevnih časopisov in revij, so na voljo tudi različne družabne igre. V Zlate kotičke so vedno dobrodošli tudi otroci, katerim je namenjen prav poseben kotiček za igranje. Zlati kotički so opremljeni z oglasnimi deskami, na katerih vas sproti obveščamo o različnih dogodkih in dejavnostih ter sprejemamo vaše pobude in želje. Vse dejavnosti oblikujemo skupaj z vami!

Zlati kotički so prostori, kjer starejšim prižigamo iskrice v očeh, povezujemo prijatelje ter prispevamo k višji kakovosti njihovega vsakdana z različnimi druženji, ustvarjalnimi delavnicami, gibalnicami, zmenkarijami, tematskimi dogodki in predavanji ter med-generacijskimi povezovanji in prenosi znanja na področju IKT, jezikov, glasbenih inštrumentov.

Pridružite se nam pri soustvarjanju prijetnega vzdušja in risanju nasmehov na obraz bodočih uporabnikov Zlatih kotičkov. 

Povezave na kotičke:

Otvoritev Zlatega kotička v Velenju

Otvoritev prvega Zlatega kotička v Mercator centru v Kopru.

Povezava na prispevek o otvoritvi na Tv Primorka (9.30 min)