PROSTOFER

PROSTOFER je skovanka iz besed »prostovoljni« in »šofer«. 

V okviru storitev Zlate mreže, spada tudi posredovanje prevozov. Med starejšimi imamo osebe, ki potrebujejo prevoz, pa ne morejo ali nočejo obremenjevati sorodnikov ali uporabljati plačljive prevoze. Na drugi strani imamo starejše, ki so še vedno aktivni vozniki in se jim zdi škoda, da je njihov jekleni konjiček parkiran v garaži in gre le redkokdaj na cesto.

Te ljudi smo povezali med seboj s projektom PROSTOFER, s katerim smo povečali udeležbo starejših v cestnem prometu in njihovo mobilnost. Izboljšali smo varnost starejših voznikov in drugih udeležencev v prometu ter povečali cenovno dostopno mobilnost in socialno vključenost starejših.

PROSTOFER povezuje starejše preko komunikacijskega centra (brezplačna številka 080 10 10). Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na 080 10 10, v komunikacijskem centru pa uporabniku posredujejo kontaktne podatke ustreznih voznikov iz seznama registriranih prostovoljnih »šoferjev« oziroma PROSTOFERJEV. Uporabnik in PROSTOFER se sama dogovorita za prevoz.